Mantelzorg

Mantelzorg staat voor het verzorgen en verplegen van een familielid of bekende in het dagelijkse leven. Dit kan betrekking hebben op persoonlijke verzorging en verpleging tot aan het huishouden.

Professionele mantelzorg

In de meeste gevallen wordt mantelzorg verricht door verpleegkundigen en verzorgende die hiervoor zijn opgeleid. Bij Zorgteam Leeuwarden wordt ervoor gezorgd dat iedere patiënt, mantelzorg ontvangt van dezelfde verpleegkundige of verzorgende met jarenlange ervaring. De patiënt hoeft zo niet te wennen aan verschillende gezichten en er kan zo een band worden opgebouwd tijdens de mantelzorg.

Mantelzorg door familieleden en bekenden

De Nederlandse regering wil de vergoeding van mantelzorg beperken. Dit door van familieleden te eisen dat zij de mantelzorg over een familielid op zich nemen zodra hier behoefte aan is.

Familieleden helpen vaak graag, alleen realiseren zij zich meestal niet dat mantelzorg een zware taak kan zijn. Zorgteam Leeuwarden kijkt graag samen met de hulpbehoevende of we enkele taken betreft mantelzorg gedeeltelijk of helemaal kunnen overnemen. Naast de eis van de overheid om mantelzorg te laten verrichten door een bekende of familielid, zijn hier diverse mogelijkheden voor.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er voor u of voor uw familielid zijn? Laat ons u dan over mantelzorg informeren door contact met u op te nemen. Wanneer u uw gegevens achterlaat in het contactformulier , nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Een oplossing waarmee u, uzelf kunt blijven

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze animiatie waarin wij praktische voorbeelden geven. Zo leveren wij namelijk niet alleen goede zorg, wij helpen en denken ook mee met alles wat er naast zorg bij komt kijken. Zoals huishoudelijke taken, het spelen van een spelletje en we brengen u zelfs weg als u op visite wilt. Uiteraard halen wij u daarna ook gewoon weer op. Zorg is voor ons alles wat voor u belangrijk is.