Direct behoefte aan thuiszorg?

Zorgteam Leeuwarden staat voor u klaar. Ook voor al u vragen en zorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie.

Ruimte bieden voor afscheid

Hoe moeilijk het ook kan zijn, soms is het laatste moment voor u of uw naaste bereikt. Goede begeleiding kan essentieel zijn bij het afscheid nemen, want dit is natuurlijk niet zomaar iets. In deze blog geven wij enkele onderwerpen om het gesprek aan te gaan over
de laatste levensfase.

Het gesprek aan gaan

In gesprek gaan over de laatste levensfase is vaak erg lastig. Dit geldt zowel voor u, uw naasten en uw arts. Om vast te stellen wat u verwacht en wat u graag wilt is het toch een belangrijk onderwerp om over in gesprek te gaan. Zodra het moment dan daar is is er ruimte voor bijvoorbeeld verdriet. Enkele vragen om alvast over na te denken zijn:

 • Heb ik nog levensvragen die ik wil bespreken?
 • Wie wil ik nog heel graag zien?
 • Zijn er dingen die ik nog wil doen?
 • Wie kan dingen voor mij beslissen als ik dit zelf niet meer kan?  
 • Hoe wil ik dat mijn begrafenis of crematie eruit ziet? 
 • Wil ik mijn eigen uitvaart voorbereiden of laat ik het aan mijn naasten over?  
 • Heb ik spullen die ik wil nalaten aan een bepaald persoon? 
 • Wil ik een boodschap achterlaten voor iemand na mijn overlijden?  

Een zorgplan opstellen

Door te werken met een digitaal zorgdossier inclusief zorgplan, weten alle betrokkenen wat er moet gebeuren. Denk hierbij aan familieleden, zorgverleners en andere betrokkenen. In het zorgplan brengen we in kaart wat de wensen zijn van u en uw naasten en welke deskundigheid hiervoor nodig is. Nadat we dit besproken hebben, wordt een team van vaste zorgverleners voor u samengesteld. Omdat Zorgteam Leeuwarden werkt met een veelzijdig team zorgverleners, kunnen we de zorgverleners uitkiezen die het best bij uw situatie past. De zorgverleners zijn ruim ervaren en professioneel op het gebied van palliatieve en terminale zorg.

De juiste begeleiding bij het laatste moment

Het is verstandig om tijdig na te denken over uw laatste levensfase. Dit kunt u bespreken met uw huisarts. Zo heeft u goed op een rijtje wat uw wensen zijn, hoe u behandeld wil worden en of u wel of niet een palliatieve behandeling wilt. Een aantal dingen waar u ook alvast over na kunt denken zijn:

 • Welke andere zorg kan u nog helpen?
 • Wilt u wel of niet naar het ziekenhuis?
 • Wat vindt u belangrijk in de zorg voor uw naasten? 

Zorgteam Leeuwarden

Het is belangrijk om naasten en andere familieleden ruimte te geven voor verdriet. Door naasten te ontzorgen hopen we de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk te maken voor alle partijen. We vinden het erg bijzonder om u en uw naasten te mogen bijstaan in deze kwetsbare fase van het leven. 

Zorgteam Leeuwarden werkt met wel 30 verschillende zorgverleners, dus een professional vinden die goed bij u en uw situatie past is altijd mogelijk. Als u hulp of begeleiding nodig heeft, zijn wij er voor u. Zorgteam Leeuwarden stelt samen met u een vast team op waar u en uw naaste een persoonlijke band mee op kunnen bouwen. De zorgmedewerkers kunnen helpen bij zowel huishoudelijke taken als de verzorging en verpleging. 

Zorg op maat 

Wij werken met een digitaal zorgdossier waarin onder andere het zorgplan, zorgafspraken en de rapportage staan. Hierdoor is voor de betrokkenen, familie en zorgverleners duidelijk wat er moet gebeuren. Daarnaast wordt regelmatig overlegd of de zorg moet worden bijgesteld.

 

Een oplossing waarmee u, uzelf kunt blijven

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze animiatie waarin wij praktische voorbeelden geven. Zo leveren wij namelijk niet alleen goede zorg, wij helpen en denken ook mee met alles wat er naast zorg bij komt kijken. Zoals huishoudelijke taken, het spelen van een spelletje en we brengen u zelfs weg als u op visite wilt. Uiteraard halen wij u daarna ook gewoon weer op. Zorg is voor ons alles wat voor u belangrijk is.