Direct behoefte aan thuiszorg?

Zorgteam Leeuwarden staat voor u klaar. Ook voor al u vragen en zorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie.

Djoke Peenstra

Djoke Peenstra is een van de verpleegkundigen binnen het team van Zorgteam Leeuwarden. Opgegroeid op een boerderij met liefde voor dieren in de genen is ze begonnen als dierenartsassistente. In 1985 heeft zij zich om laten scholen tot verpleegkundige. Tijdens het studeren wist Djoke al dat ze graag diverse velden in de gezondheidszorg wilde ervaren, zo heeft ze onder andere gewerkt als verpleegkundige in het MCL, in de intensieve thuiszorg en in het ambulante team van de GGZ-ouderen. Daarnaast houdt Djoke zich bezig met alternatieve zorg, zo heeft ze bijvoorbeeld een opleiding aromatherapie gevolgd. Sindsdien werkt ze met diverse oliën voor onder andere hand- en/of voetmassages. In oktober 2019 heeft Djoke zich aangesloten bij het team van Zorgteam Leeuwarden, daarnaast is ze actief voor het project Aromasseur. Tijdens dit project worden er handmassages gegeven aan ouderen, met als doel de eenzaamheid te verminderen.

De reden waarom Djoke gekozen heeft voor de zorg is omdat ze graag iets wilde betekenen voor de oudere mens. Djoke haar hart gaat uit naar de zorg en begeleiding van de kwetsbare (dementerende) ouderen in z'n vertrouwde omgeving. Hierbij uitgaande van de eigen levenswijze en hetgeen de moeite waard is, kan er ondanks ziekte of beperkingen een waardevol bestaan worden ervaren.

Het prettige aan werken via Zorgteam Leeuwarden vindt Djoke het samenwerken vanuit een klein betrokken team: zelfsturend, korte lijntjes en het benutten van ieders kennis/ervaring. Vele facetten van het voorgaande komen bijeen in deze baan, en dit bevalt haar zeer goed.

Een oplossing waarmee u, uzelf kunt blijven

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze animiatie waarin wij praktische voorbeelden geven. Zo leveren wij namelijk niet alleen goede zorg, wij helpen en denken ook mee met alles wat er naast zorg bij komt kijken. Zoals huishoudelijke taken, het spelen van een spelletje en we brengen u zelfs weg als u op visite wilt. Uiteraard halen wij u daarna ook gewoon weer op. Zorg is voor ons alles wat voor u belangrijk is.