Direct behoefte aan thuiszorg?

Zorgteam Leeuwarden staat voor u klaar. Ook voor al u vragen en zorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie.

Titia Spek

In mijn inservice A opleiding, stond de holistische visie centraal. De lichamelijke en geestelijke conditie en daarbij de sociale omgeving van de mens, deze drie factoren hebben een sterke invloed op elkaar en bepalen iemands gezondheid en ziek zijn. Deze aspecten vormen de basis van mijn zorgverlening.

In de wijkverpleging was het in het begin ook zo dat je zoveel mogelijk de gehele zorg voor de patiënt neemt. De “modernisering”en vanwege bezuinigingen, werd de taak van de wijkverpleegkundige in stukken geknipt en door verschillende mensen en disciplines uitgevoerd. hierdoor kan het zomaar gebeuren dat een cliënt verschillende mensen op een dag krijgt die dan ieder een onderdeel van de zorg doet. maar wie heeft dan het overzicht wie is er verantwoordelijk voor de zorg en bij wie kan de cliënt terecht? en wie heeft er tijd, want ze lopen met een stopwatch de zorg te doen.

Dit was voor mij de reden om de overstap te maken naar zelfstandig zorgverlener te zijn. Hierdoor kan ik  die zorg  geven die aan mijn visie en kwaliteitseisen voldoet.  De cliënt centraal, tijd voor zorg en zorg waarbij aandacht is voor de lichamelijke,geestelijke en sociale aspecten van de mens en met een klein team rond de cliënt.

Eerst heb ik via bemiddelingsbureau’s gewerkt, die weinig contact hebben met de cliënt ,om alleen de zorg te doen is lastig en in de particuliere zorg kwam ik collega’s tegen die goed zijn in hun zorg en waarmee je goed kan samenwerken. Toen ik persoonlijk een vraag kreeg om 24 uurs zorg te geven aan de moeder van een zorgvrager, zij was licht dementerend en haar  lichamelijke conditie ging achteruit, heb ik een team gevormd met collega’s.

Dit werkte zo goed, korte lijnen en grote inzet van iedereen en je weet wat je aan elkaar hebt. Toen kwam bij mij het idee om ons als een vast team te gaan presenteren. Samen met een paar collega’s hebben wij Zorgteam Leeuwarden opgezet en dan komt het één van het ander, je hebt een website nodig, bereikbaarheid , pr ,scholing en het team groeit met nieuwe leden. Ieder draagt hieraan zijn deel bij en is betrokken bij het zorgteam. Dat vind ik mooi.

Een oplossing waarmee u, uzelf kunt blijven

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze animiatie waarin wij praktische voorbeelden geven. Zo leveren wij namelijk niet alleen goede zorg, wij helpen en denken ook mee met alles wat er naast zorg bij komt kijken. Zoals huishoudelijke taken, het spelen van een spelletje en we brengen u zelfs weg als u op visite wilt. Uiteraard halen wij u daarna ook gewoon weer op. Zorg is voor ons alles wat voor u belangrijk is.